07 February 2011

Pakaian seksi Wann yang menggemparkan (1991)

Wann muncul dengan album pertamanya pada 1988 ketika dia berusia 18 tahun. Kebanyakan penyanyi wanita ketika itu boleh dikatakan mempunyai identiti suara yang tersendiri, begitu juga dengan Wann. Dalam tahun 1990, Wann sudah pun mempunyai 4 buah album dengan banyak lagu popular. Dia juga semakin dikenali ramai dengan imej seksi atau lebih tepat lagi suka berpakaian yang mendedahkan bentuk tubuh badan.

Pada 3 Ogos 1991, Wann yang hampir berusia 21 tahun ketika itu dengan beraninya telah berpakaian mendedahkan dada dalam satu persembahan makan malam yang dianjurkan oleh Pergerakan Pemuda Dan Wanita UMNO cawangan Pasir Salak, Perak. Wartawan hiburan telah memberi publisiti yang hebat dengan menulis, "Orang Perak gempar pasal cerita Wann pakai baju maxi hijau yang seksi hingga terjojol paras dadanya yang mengghairahkan sewaktu menyanyi di majlis makan malam Semalam Di Pasir Salak di Majlis Bandaran Teluk Intan".

Antara penonton yang "terperanjat dan kesal" dengan penampilan Wann malam itu ialah "kira-kira seribu pemimpin UMNO termasuk tokoh wanita dari 104 cawangan UMNO bahagian Pasir Salak", tetapi mungkin juga ramai di antara penonton tersebut terutamanya lelaki yang hanya terperanjat tetapi tidak kesal, malah mungkin juga merasa bertuah seperti pengirim gambar ini iaitu saudara Abu Bakar Al-Sidek yang sempat mengambil gambar Wann di majlis tersebut yang tentunya tidak dihadiri oleh jurugambar hiburan.

Wann sempat menyanyikan 3 lagu (daripada 8 lagu yang dijanjikan) sebelum diarahkan turun daripada pentas akibat bantahan daripada segolongan penonton yang "terperanjat dan kesal". Majlis seterusnya berlangsung dengan aman apabila Dato' M. Daud Kilau mengambil alih pentas persembahan, malah tiada sesiapa pun yang terperanjat dengan penampilan beliau.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...