24 December 2011

Celebrity F.C (1995)Celebrity F.C (Football Club) yang dianggotai oleh para selebriti dunia hiburan Malaysia dikatakan telah ditubuhkan pada 1990. Kelab bolasepak yang menyatukan para selebriti dalam aktiviti yang di luar daripada bidang mereka itu sering menerima jemputan untuk menyertai perlawanan terbuka dengan kelab-kelab bolasepak lain. Antara pencapaian terbaik Celebrity F.C ialah apabila mereka menjuarai Perlawanan Terbuka Piala Melati anjuran UMNO Selayang pada 1994 dengan mengalahkan 7 pasukan lain. Pada 1995 Celebrity F.C diterajui oleh penyanyi ND Lala yang bertindak sebagai Pengurus Pasukan. ND Lala yang turut bermain di bahagian tengah merupakan antara penyumbang gol buat Celebrity F.C. Lain-lain anggota pasukan Celebrity F.C termasuk pemain simpanan seperti dalam gambar di atas ialah:

Berdiri dari kiri - Roy (penyanyi / Penjaga Gol), Norazman (model & pelakon), Roy (kartunis), ND Lala (penyanyi / Pengurus Pasukan), Aris Ariwatan (penyanyi rock), Ijam Medicine (penyanyi rock, telah menyertai pasukan Malaysian Rockers United pada awal 2000-an), Isma Aliff (penyanyi & pelakon), Shahrul (pelakon), Along Kamaludin (pelakon / Penjaga Gol)

Duduk dari kiri - Amin (pendatang baru), Ahadiat Akashah (penerbit buku & komik), Kazar (pelakon / Ketua Pasukan), Accapan (pelakon), Yan Soper (penulis lirik), Redzuan Hashim (pelakon), Usop Kopratasa (penyanyi & penulis lirik)

Celebrity F.C kini telah berkubur. Mungkin faktor usia anggota pasukan, tambahan pula tiada pelapis dari kalangan selebriti muda yang berminat untuk meneruskan aktiviti sebegitu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...