30 March 2011

Perkahwinan Yantzen & Sharifah Haslinda (1994)

"Penyanyi rock popular dari Singapura, Yantzen Juniwan, 36, semalam melangsungkan akad nikah dengan pelakon dan pengacara Sharifah Noor Haslinda (Lynn), 22, di kediaman pelakon tersebut di Taman Setia, Gombak, Selangor" - muka depan Mingguan Malaysia, 10 Julai 1994

Yantzen ketika itu merupakan penyanyi kumpulan MAY yang popular dengan lagu berjudul Suci. Lynn pula semakin popular sebagai pengacara rancangan hiburan Sinaran di TV3. Majlis perkahwinan mereka berdua menjadi sedikit kecoh apabila wartawan hiburan dikatakan telah dihalang daripada membuat liputan.

Pada 1995 Yantzen merakamkan album terakhir bersama kumpulan MAY. Perpecahan Yantzen dengan MAY dikatakan berpunca daripada perselisihan faham di antara beliau dengan seorang anggota kumpulan itu.

Lynn melahirkan anak mereka Muhammad Aliff Ronan pada 1999. Yantzen dan Lynn akhirnya bercerai pada 2004 setelah lebih kurang 10 tahun hidup bersama.

Nama Yantzen menjadi popular semula pada 2005 apabila beliau menyertai album projek Semangat Zaman. Hubungan Yantzen dengan kumpulan MAY juga terjalin semula pada 2005 apabila beliau diundang membuat persembahan bersama kumpulan itu di Planet Hollywood, Kuala Lumpur.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...